همایش ملی آب و هیدروپلیتیک غرب آسیا همایش ملی آب و هیدروپلیتیک غرب آسیا

 | تاریخ ارسال: 1396/12/9 | 
در همایش ملی آب و هیدروپلیتیک غرب آسیا، دکتر سید یحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا رییس همایش ضمن تاکید بر مسئله آب، خاطر نشان کردند: مسئله آب­های مشترک بین کشورها و کمبود منابع آبی ممکن است تبدیل به چالش یا تعامل بین کشورها شود.
    وی افزود: کشور ایران با 15 کشور همسایه آبهای مشترک دارد و باید با توجه به مؤلفه های دیپلماسی آب از فرصت های موجود در غرب آسیا استفاده کنیم.
    دکتر صفوی در پایان گفت: با استفاده از قدرت نرم، گفتمان و بدون استفاده از قدرت نظامی می­توانیم با صلح و امنیت از طریق دیپلماسی پنهان با کشورهای مجاور، تعامل و تفاهم داشته باشیم.

      سخنران بعدی این مراسم آقای دکتر محمدعلی نجفی شهردار تهران با اشاره به اینکه مسئله آب مساله جهانی است، گفت: هم اکنون 150 کشور در جهان با کمبود و بحران آب روبرو هستند. ایشان خاطرنشان کرد: اگر کمبود منابع آبی و آلودگی آب حل نشود ؛ می­تواند باعث بحران امنیتی و زوال تمدنها شود.
دکتر نجفی افزود: وجود 300 پیمان بین المللی آب در دنیا نشاندهنده بحران جدی آب است.  وی در پایان گفت: با استفاده از تخصص و تجربه میتوان به نتیجه مطلوب رسید.
 
      در ادامه آقای دکتر سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه با بیان اینکه در همین لحظه آب مصرفی 6 میلیون نفر هدر می­رود گفت: 90 درصد آب کشور در کشاورزی مصرف می­شود و بخاطر  الگوی غیر اصولی کشت غرقابی، بیشترین میزان هدررفت را داریم. معاون سیاسی وزارت امور خارجه افزود: باید در سطح کلان دیپلماسی آبهای فرامرزی را مدیریت کنیم.
   دکتر عراقچی تصریح کرد: هم اکنون دیپلماسی آب مجازی با تاکید بر تولید کالاها با کمترین میزان مصرف آب مطرح است.
وی در خاتمه گفت: انتقال آب از کشورهای همسایه،انتقال تجربیات، همکاری های بین المللی، صرفه جویی و اصلاح الگوی مصرف گزینه هایی است که باید به آن فکر شود.
  در ادامه همایش آقای دکتر محمدرضا حافظ نیا استاد دانشگاه تربیت مدرس در خصوص واکاوی ژئوپلیتیک و دیپلماسی آب صحبت کردند.
ایشان ضمن تشکر از برگزار کنندگان همایش بیان کرد: ژئوپلیتیک آب در واقع رابطه بین فضا و عناصر جغرافیایی با قدرت و سیاست است. آب یک عنصر فضای جغرافیایی است. آب در اکوسیستم جغرافیایی در حوزه سیاست و قدرت چه درفضاهای درون کشوری چه در برون کشوری نقش آفرینی می کند. دربعضی مواقع آب منشأ سیاست است و در مواقعی دیگرسیاست آب را در ساختار اکوسیستم جغرافیایی دچارتحول می کند.
ایشان گفت: دیپلماسی آب به معنای هنرانسانی است. فن مذاکره، رایزنی و گفتگو برای اینکه مسئله­ای حل شود که ممکن است این هنر با معرفت،تجربه و... آمیخته شود.
در ادامه آقای دکتر ساسان شاه ویسی درخصوص دیپلماسی آب، نظم منطقه­ای و آینده صحبت کرد.
ایشان عنوان کرد: ما در بحث اصلی آب، درساختارو درنگاه کارگزار چالش داریم، تا زمانی که این چالش وجود دارد دیپلماسی آب ما مثل دیپلماسی ورزش، دیپلماسی سلامت، علم وفناوری و خیلی از پدیده­های دیگر با چالش مواجه است.
دکتر ساسان شاه ویسی افزود: براساس گزارش شورای جهانی آب (که در سازمان ملل فعالیت می­کند) نگاه به آینده براساس یک سری از پارادایم­ها و مؤلفه­ها تعریف شده است. تکنولوژی مهمترین مولفه است  که در تعدیل شرایط بسیاراثر گذار است. در سناریوهای آینده نسبت به تحولات امنیتی شدن آب، آن کشور­ها ومحیط هایی که تکنولوژی آب را به صورت اهم و دانش آب را به شکل اخص در حوزه­های تخصصی به کارمی گیرند، می توانند از چالشهای 2045 و 2050عبور کنند.
مراسم افتتاحیه با رسیدن زمان نماز به پایان رسید. برنامه در بعدظهر با برگزاری کارگاهها ادامه یافت.
 

 



CAPTCHA

دفعات مشاهده: 13494 بار   |   دفعات چاپ: 1113 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر